Nu e de vanzare - Alege pentru binele tau

Program de mobilizare a comunitatii impotriva traficului de persoane initiat de Fundatia Ratiu pentru Democratie, Turda. Programul a fost lansat in anul 2007 si anual desfasoara proiecte de informare cu "tineri" de toate varstele.

vineri, 25 iunie 2010

Centrul Ratiu pentru Democratie in "Oraselul copiilor"



Centrul Ratiu pentru Democratie a participat la Proiectul “Orăşelul copiilor” initiat de Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj impreuna cu Asociatia Studenteasca AMICUS Cluj -Napoca, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.
Scopul proiectului este acela de a educa si orienta copiii pentru a intelege rolul lor in societatea europeana iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta constiinta sociala a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecarei institutii in stat, precum si de a incuraja tinerii sa se implice in actiuni de voluntariat.



Activitatea a avut loc in data de 30 mai 2010 in Parcul Mare din municipiul Cluj-Napoca, intre orele 11.30 si 19.00.
Fiecare institutie a avut un stand unde a prezentat rolul sau copiilor, intr-un mod atractiv pentru acestia, prin demonstratie sau oferire de servicii.
Centrul Ratiu pentru Democratie a fost reprezentat prin programul “Nu e de vanzare – Alege pentru binele tau”. Printre activitatile organizate enumeram: panoul “Mesajul meu pentru o lume buna” in cadrul caruia fiecare participant  a scris sau desenat propriul mesaj pentru o lume buna, distribuirea a 200 de materiale promotionale destinate prevenirii traficului de persoane, 70 de brosuri “Whymper”, 100 de creioane “Fa o fapta buna”, 100 de mape.

Institutiile participante: Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj, Primaria Cluj-Napoca, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Cluj, D.I.A.S. Cluj, Serviciul de Ambulanta Cluj, Inspectoratul Scolar Cluj, Aeroportul International Cluj-Napoca, Posta Romana Cluj, Biserica Ortodoxa din Cluj-Napoca, Teatrul National Cluj-Napoca, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Asociatia AMICUS Cluj-Napoca, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj-Napoca, Centrul Regional Cluj-Napoca al Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, Centrul Ratiu Pentru Democratie Turda si alte organizatii neguvernamentale din judetul Cluj.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire